Loading...

Ολοκλήρωση 3ου Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης & Τεχνολογίας ACSTAC 2013

Ολοκλήρωση 3ου Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης & Τεχνολογίας

ACSTAC 2013

Anatolia College Science & Technology Annual Conference 2013

Με την απονομή των βραβείων στις καλύτερες μαθητικές εργασίες   ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013, το 3ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κολλεγίου Ανατόλια – ACSTAC 2013 (Anatolia College Science & Technology Annual Conference).

Εξακόσιοι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από 54 σχολεία της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Τουρκίας είχαν την ευκαιρία για 3 ημέρες να λειτουργήσουν ως πραγματικοί επιστήμονες στο πλαίσιο του καινοτόμου και μοναδικού στον κόσμο συνεδρίου,  που φέρει από φέτος πιστοποίηση από το CERN. Η διοργάνωση του ACSTAC επιβεβαιώνει τη δυναμική και πρωτοποριακή παρουσία του Κολλεγίου Ανατόλια σε εκπαιδευτικά θέματα που σχετίζονται με την Επιστήμη και την Τεχνολογία, προσφέροντας την ευκαιρία σε μαθητές όλων των σχολείων να συμμετάσχουν σε διαδικασία προσομοίωσης επιστημονικού συνεδρίου. Παράλληλα οι συμμετέχοντες είχαν τη σπάνια ευκαιρία να  παρακολουθήσουν ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων διεθνούς βεληνεκούς. Οι φετινοί προσκεκλημένοι του ACSTAC 2013 ήταν ο Ακαδημαϊκός Αθανάσιος Φωκάς, Καθηγητής του Πανεπιστημίου του  Cambridge, ο οποίος μίλησε στο κοινό για τη διαδικασία της γνώσης, η Δέσποινα Χατζηφωτιάδου, φυσικός, ερευνήτρια και συντονίστρια του ALICE Outreach στο CERN, η οποία εξήγησε με απλά λόγια τα βασικά πειράματα που διεξάγονται στο CERN, και ο John Zakos, Chief Innovation Officer της εταιρείας ΜyCyberTwin που παρουσίασε τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης. Μέσω Skype μίλησε στους μαθητές καιο Andreas Mershin, ερευνητήςστο MIT Center for Bits and Atoms.

Βραβεύσειςεργασιών

Καλύτερεςεργασίες αναδείχθηκαν «Η μέτρηση της ηχορύπανσης με την αξιοποίηση των Smartphones», «Κατασκευή Απτικού Συστήματος Ελέγχου», «Ανάπτυξη και υλοποίηση υπολογιστικών μοντέλων συντονισμένης κίνησης ζώων: Σμήνη πτηνών και αποικίες μυρμηγκιών» , «The Effect of Concentration on Apparent Specific Gravity of Solutions of Polyols Compared to Solutions of Sucrose» και «Η ανισότητα αναδιάταξης. Προβλήματα και Εφαρμογές».

Ως καλύτερες εκθέσεις βραβεύθηκαν οι: «Κυνηγώντας τα... μικρόβια»,   «Ρομποτική Κατασκευή Ελληνικού Καφέ», «Το Έξυπνο Σπίτι», «Τα χρώματα της Φύσης», «Searching for Equilibria», «Ανάπτυξη μοντέλου για την πολεοδομική σχεδίαση μιας οικολογικής πόλης».

Βραβείαγιατηδυνατότηταεπιχειρηματικήςεφαρμογής δόθηκαν στα «Hydrobot», «ΕΧΑPOT» και «The effect of concentration on apparent specific gravity of solutions of polyols compared to solutions of sucrose».

Στον διαγωνισμό μαθηματικών και λογικών γρίφων ACALC (The Anatolia College Annual Logic Competition) που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ με τη συμμετοχή 115 ομάδων από 49 σχολεία της Ελλάδας, Γερμανίας και Τουρκίας, νικήτρια ήταν η ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια.

Στο http://www.anatolia.edu.gr/acstac μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα ονόματα των μαθητών που βραβεύθηκαν στο φετινό ACSTAC.

Χορηγοί επικοινωνίας του ACSTAC2013 ήταν TV 100, FM 100, Κοσμοράδιο 95,1, PlusRadio 102.6 

Από αριστερά:
DrJohnZakos, Chief Innovation Officer της εταιρείας ΜyCyberTwin
Δρ Δέσποινα Χατζηφωτιάδου, φυσικός, ερευνήτρια και συντονίστρια στο ALICE Outreach στο CERN
Δρ Χάιδω Σαμαρά, συντονίστρια ACSTAC, Διευθύντρια Τμήματος Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του Κολλεγίου Ανατόλια, καθηγήτρια Πληροφορικής
Ακαδημαϊκός Αθανάσιος Φωκάς, Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ
Θοδωρής Φιλάρετος, Αντιπρόεδρος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κολλεγίου Ανατόλια
Δρ Χρήστος Μασσαλάς, Πρόεδρος του Ριζαρείου Ιδρύματος και τ. Πρύτανης των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Δυτικής Μακεδονίας

Share